oblak dobre zabave

Na prostoru Ušća, od 14. do 30. avgusta 2019. godine, Cloud festivalska platforma objediniće 3 muzička festivala: Belgrade Beer Fest, Belgrade Music Week i Noć muzike.

Cloud festivalska platforma podiže na još viši nivo dobru zabavu po kojoj je Beograd čuven u evropskim okvirima.

Na Beer Festu, od 14. do 18. avgusta, dominiraće rok muzika, i na 4 bine će tokom 5 dana festivala nastupiti više od 120 izvođača.

Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Main stage-u, a ovogodišnji festival će otvoriti sjajan muzički spektakl “Rok opera”. Po prvi put u Srbiji će svirati kultni gitarista grupe The Smiths, Johnny Mar, koji će pored pesama sa svojih albuma, izvoditi i najveće hitove Smitsa. Publika će uživati i u muzici sjajnih bendova i izvođača kao što su Majke, Kanda, Kodža i Nebojša, Atomsko sklonište, Crazy Town X, Zion Train, Električni orgazam, Vojko V, Magnifico, Bilja Krstić, YU Grupa, Dejan Cukić, Bombaj štampa, Blaža i Kljunovi, Elemental, Tap 011, Brkovi, i mnogi drugi.

Na Alternative i Groove stage-u će nastupiti ništa manje popularni lideri alternativnih muzičkih pravaca, a Bunt stage će biti rezervisan za nastupe demo bendova.

Music Week, letnje izdanje popularnog festivala koji se već nekoliko godina održava na Kopaoniku, okupiće ljubitelje pop, folk i trep zvuka od 23. do 25. avgusta. Na festivalu će nastupiti više od 15 najvećih domaćih i regionalnih muzičkih zvezda.

Petak, 23. avgust rezervisan je za nastupe Dragane Mirković, Tonija Cetinskog, Jelene Rozge, Saše Kovačevića i Dženana Lončarevića. Dan kasnije, u subotu 24. avgusta nastupaju Lepa Brena, Aca Lukas, Nina Badrić, Hari Mata Hari i Darko Lazić. Poslednjeg dana Music Week-a, u nedelju 25. avgusta, za atmosferu će biti zaduženi Buba Corelli i Jala Brat, Maya Berović, Coby, Sara Jo, Senidah, Katarina Grujić i Angellina.

Noć muzike, 30. avgusta, pružiće posetiocima Ušća nezaboravno veče uz muziku Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, kao i globalnog muzičkog fenomena, Apokaliptike.

Predvođeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a otvoriće Noć muzike programom „Top klasika“ sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

Aktuelna turneja Apokaliptike posvećena je interpretacijama legendarnog američkog sastava Metalika. Program pod imenom „Plays Metallica by Four Cellos“ ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova, koje će četvorica virtuoznih čelista dočarati uživo svojim gudalima.

Umrežavajući sadržaje i objedinjujući niz događaja, Cloud platforma pretvara Beograd u svojevrsni grad-festival i najzanimljiviju turističku destinaciju u ovom delu Evrope.

Ulaz na sva tri festivala u okviru Clouda biće besplatan.

Cloud platforma je rezultat saradnje Skymusic-a i Beogradske kulturne mreže, sa ciljem da stanovnicima i gostima Beograda omogući potpuno novo festivalsko iskustvo, objedinjujući različite muzičke pravce i postavljajući nove standarde tehničke produkcije.

Skymusic

Skymusic je kompanija koja potpisuje organizaciju najvećih manifestacija, festivala i koncerata u Srbiji i regionu. Music Awards Ceremony (MAC), prva regionalna dodela muzičkih priznanja, održana je u organizaciji Skymusic-a. U portfoliju kompanije ističu se i nastupi svetskih izvođača kao što su Rihanna, Lenny Kravitz, Robbie Williams, Enrique Iglesias, Sting, Jennifer Lopez, Pussycat Dolls, Gipsy Kings, Santana, Andrea Bocelli, Toto, 50 Cent, David Guetta, Ian Gillan, Simply Red, Apocalyptica, 2 Cellos...Kao vodeća regionalna kompanija u oblasti produkcije velikih događaja koji zahtevaju vrhunska scenska, zvučna i vizuelna rešenja, Skymusic stoji iza tehničke produkcije festivala Exit i njegovih regionalnih ekstenzija, šou programa X Factor, Ja imam talenat i mnogih drugih.

Beogradska kulturna mreža

Beogradska kulturna mreža (BKM) osnivač je najveće regionalne manifestacije, Belrade Beer Fest. Osim festivala u sopstvenoj produkciji, među kojima je i Montenegro Beer Fest koji se održava na Cetinju, BKM se bavi i planiranjem, pripremom i realizacijom i drugih festivalskih muzičkih dešavanja, organizacijom turneja velikih bendova domaće R'N'R scene, produkcijom i koprodukcijom koncerata svetski poznatih bendova, kao i drugim projektima iz domena kulture.    Cloud Festivals
    © 2019 SKY CORPORATION
    Sva prava zadržana.