SLOBODAN TRKULJA I BALKANOPOLIS UZ ROCK SIMFONIJU I VLATKA STEFANOVSKOG

Nakon sjajnih festivala Beer Fest i Music Week i ovaj vikend će na Ušću biti održani fantastični koncerti u okviru Cloud festivalske platforme.

Pre Noći muzike u petak, kao uvod u poslednji festivalski vikend u četvrtak 29. avgusta od 20.00h do 23.45h biće izvedeni koncerti Slobodana Trkulje & Balkanopolisa i Vlatka Stefanovskog & Rock Symphony. Koncerti sastava „Balkanopolis“, mešavina su modernog pop i rok spektakla, simfonijskog i epskog zvuka prožetog srpskom tradicijom.

Predvođeni multiinstrumentalistom i pevačem Slobodanom Trkuljom, jedni su od najkreativnijih muzičkih umetnika sa naših prostora. Pored ekstravagantnih kostima i sada već legendarne Trkuljine frizure, poznati su jer spajaju moderno i tradicionalno - gajde sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavale i rok gitare, tambure i bubnjeve – protkane snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog. „Održali smo mnogobrojne koncerte u arenama i teatrima širom sveta, i osvojili srca publike modernim srpskim zvukom. Svaki koncert Balkanopolisa je spektakl, a za nastup na Ušću pripremamo posebnu set listu, jer će ovaj koncert biti deo dokumentarnog filma kineske CCTV televizije o meni i Balkanopolisu, a snimaće se tokom naredna naredna dva meseca. Zato pozivam sve Beograđane da u što većem broju dođu na Ušće kako bi svi zajedno poslali što lepšu sliku u svet“ izjavio je Trkulja.

Potom će uslediti muzičko-scenski spektakl koji će izvesti Vlatko Stefanovski i Rok simfonija, što je projekat Kamernog orkestra iz Bitolja, koji je sastavljen od vrsnih, profesionalnih muzičara koji iza sebe imaju brojne uspešne koncerte na renomiranim festivalima. „Ovaj orkestar čine mladi muzičari, koji su rešili da malo prošire svoj reprertoar, svirajući numere iz rock lektire. Zabavno je nastupati sa većim orkestrima, jer je zvuk bogatiji, a repertoar i za mene nov i svež. Pevam i sviram neke numere koje ne izvodim na mojim koncertima, a siguran sam da će publika na Ušću uživati!“ rekao je Vlatko Stefanovski. Poznati su po izuzetnoj atmosferi koja prati njihove nastupe na kojima izvode hitove legendarnih grupa kao što su: AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen, Lenny Kravitz, Rammstein, Joan Jett, Scorpions i drugi. Orkestar je sastavljen od 17 članova i tri soliste, koji će uz virtuoza na gitari Vlatka Stefanovskog izvesti više od 90 minuta programa. .

Senzacija 29.08.
Senzacija 29.08.
Senzacija 29.08.
Senzacija 29.08.


    Cloud Festivals
    © 2019 SKY CORPORATION
    Sva prava zadržana.